VOA Rotterdam onderzoekt ernstige aanrijding met politieagent regio Haaglanden

VOA Rotterdam onderzoekt ernstige aanrijding met politieagent regio Haaglanden
Een agent is vanmorgen op nieuwjaarsdag zwaargewond geraakt na een aanrijding op de Hoefkade in Den Haag. De agent stond op straat en werd aangereden door een personenauto. Na de aanrijding met de agent is de auto tegen een onopvallend politiebusje gebotst en tot stilstand gekomen. 

Het Mobiel Medisch Team uit Amsterdam is gealarmeerd, maar de komst daarvan is niet afgewacht; de agent is met spoed per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Enkele agenten die getuige waren van de aanrijding, zijn opgevangen door collega's en naar politiebureau De Heemstraat gebracht. Ook de inzittende van de personenauto die de agent heeft aangereden, is meegenomen naar politiebureau De Heemstraat om een verklaring af te leggen. 

Jongeren uit de buurt riepen allerhande zaken naar de agenten die bezig waren op het Kaapseplein, en gooiden ook met flessen en vuurwerk. De ME heeft daarna een charge uitgevoerd om de omstanders op afstand te krijgen, en vervolgens de Hoefkade nabij het Kaapseplein afgesloten middels een linie. 

De Verkeers Ongevallen Analyse (VOA) uit Rotterdam heeft onderzoek gedaan naar de toedracht van de aanrijding. De Hoefkade is enige tijd afgesloten geweest tussen het Kaapseplein en de Veluweplein. De politie liet weten dat de aanrijding niet opzettelijk gebeurde.