Vluchtende mannen laten Kalashnikov achter in Beesdestraat Rotterdam (video)

Vluchtende mannen laten Kalashnikov achter in Beesdestraat Rotterdam (video)

Een medewerker van een woningbouwvereniging die donderdagmiddag samen met twee agenten aan de bel ging bij een woning aan de Beesdestraat in Rotterdam werd daar geconfronteerd met een groep van ongeveer zeven personen die er vandoor gingen.

De medewerker was bij het pand omdat er een vermoeden bestond dat er een hennepkwekerij gevestigd was. De politie stelde direct een onderzoek in. In de nabijheid van het pand werd door de politie een Kalashnikov aangetroffen samen met een hoeveelheid munitie. Dit wapen hadden de personen vermoedelijk tijdens hun vlucht achtergelaten en is door de politie in beslag genomen.

Een team van de Dienst Speciale Interventies van de politie heeft de woning geschoond en veilig verklaard. Andere specialisten zullen een uitgebreid onderzoek instellen naar het pand, waar het eerste onderzoek geen hennepkwekerij heeft opgeleverd, maar wel sporen van andere drugs gerelateerde zaken. In de buurt van het pand is een voertuig aangetroffen dat mogelijk iets met het incident te maken heeft. Ook dit voertuig is door de politie in beslag genomen.