Vliegtuig neergestort in het Calandkanaal Rotterdam (video)

 In het Calandkanaal in Rotterdam is vanavond een vliegtuig neergestort. In het water worden meerdere brokstukken aangetroffen van een vliegtuigje. 

Het zou  gaan om een klein vliegtuigje laat een woordvoerder van de veiligheidsregio weten. Zo werd er ook al door reddingsboten een vliegtuigvleugel in het water aangetroffen. Vanuit de politiehelikopter wordt ook een oliespoor in het water gezien. 

In eerste instantie was het nog onduidelijk maar inmiddels heeft de veiligheidsregio bevestigd dat er daadwerkelijk een vliegtuig is neergestort in het water. Er zijn twee inzittenden van het vliegtuig vermist.

De hulpdiensten zoeken met onder andere een onderwaterdrone in het water.

Het vliegtuigje was opgestegen vanuit Duitsland waarna het in Rotterdam is gecrasht, de eindbestemming van het vliegtuig was Frankrijk.

Na ruim 2 uur zoeken is het vliegtuig met bijbehorende inzittenden nog niet aangetroffen. De veiligheidsregio meldt dat de kans dat de twee inzittenden nog in leven zijn zeer klein is. De zoekactie naar overlevenden is dan ook overgegaan naar het bergen van slachtoffers en het wrak zodra deze zijn gelokaliseerd.

oUsyfk.jpg

u2OwhQ.jpg

QXhn4j.jpg

XIBFlo.jpg

8S1eng.jpg

0yittG.jpg

aQUPnG.jpg

on33gW.jpg

7lb8G9.jpg

51OG20.jpg

Hh5Qds.jpg

d6yEEw.JPG

tKa6aw.JPG