Vlaardinger aangehouden voor mensensmokkel met ‘look-a-likes’

Vlaardinger aangehouden voor mensensmokkel met ‘look-a-likes’

In een lopend onderzoek naar mensensmokkel heeft de Koninklijke Marechaussee maandag 2 mei een 29-jarige man uit Vlaardingen aangehouden. In dezelfde zaak hield de Marechaussee eerder al een 19-jarige man en 19-jarige vrouw uit Schiedam aan. Het drietal wordt verdacht van mensensmokkel door mensen op zogeheten ‘look-a-like’ documenten naar Engeland te smokkelen.

Verloop onderzoek
Rechercheurs startten een onderzoek na de aanhouding van twee vrouwen die op 29 maart met valse documenten van Hoek van Holland naar Engeland probeerden te reizen. Het onderzoek richtte zich op zowel de herkomst van de documenten als de wijze van smokkel. Bij look-a-like fraude, het reizen op een paspoort van iemand anders, gaat het om echte documenten die meestal gestolen zijn. Vaak komen die in handen van mensensmokkelaars. In deze zaak reisden de vrouwen op de paspoorten van de aangehouden vrouw en haar moeder. Bij de doorzoeking van de woning van de 29-jarige verdachte afgelopen maandag werden ook enkele kilo’s harddrugs aangetroffen. De drugs zijn in beslag genomen. Ook zijn er gegevensdragers in beslag genomen.

Voorgeleid
De drie verdachten zitten vast. De man uit Vlaardingen is vandaag voorgeleid bij de rechter-commissaris in Rotterdam. Het onderzoek, dat onder leiding staat van een officier van justitie uit Rotterdam, wordt uitgevoerd door de Brigade Scheldestromen.