Vlaardingen zonder water na breuk watertransportleiding (video)

Vlaardingen zonder water na breuk watertransportleiding (video)

Op de Holysingel met de Dillenburgsingel in Vlaardingen is woensdagavond een flinke breuk ontstaan in de watertransportleiding. Daardoor is er veel water vrijgekomen op de straten in de omgeving. In principe zit heel Vlaardingen zonder water. Problemen dienen zich zeker voor in zorginstellingen. De politie heeft een groot gebied wat is getroffen, afgesloten voor verkeer. 

De hulpdiensten hebben voor een gecoördineerde inzet Grip 1 afgegeven. Een fietser kwam ten val vanwege het vele water en moest zich laten behandelen. Delen van de Holysingel, Dillenburgsingel alsmede de Frederik Hendrikstraat staan blank.

Het is nog onbekend wanneer de directe overlast voor de bewoners onder controle is gebracht. Vanwege de breuk werken de brandkranen ook niet meer. Voor de brandweer reden om een tankauto met water richting Vlaardingen te laten komen vanaf Sommelsdijk, mocht er ergens brand uitbreken. De afrit Vlaardingen-Holy op de snelweg A20 is afgesloten vanwege de calamiteit. 

Waterbedrijf Evides wist kort voor 22:00 uur het lek te dichten en voor herstel te zorgen. Dit kan mogelijk nog wat tijd in beslag nemen, aldus het waterbedrijf.