Vijftig jaar Algerabrug

Vijftig jaar Algerabrug

Vandaag was er een groot feest georganiseerd bij de Algerabrug vanwege zijn vijftig-jarige jubileum. Het programma ging van start om 10.00 uur. Zo kon je abseilen en gaf Korps Mariniers een spectaculaire demo met een SAR-helikopter. Ook gaf zangeres Maud in de avond een podiumoptreden.

De dag startte met een parachutesprong van het Korps Mariniers en een blusboot van de Havendienst liet zijn kunsten zien. Ook werden er Drakenbootraces georganiseerd. De kids konden onder de Algerabrug ervaren hoe het is om een brandje te blussen onder toeziend oog van de Krimpense en de Capelse jeugdbrandweer. Tevens kon er een leuk t-shirt geschilderd worden. In de middag werd de demo van de Marine herhaald. Diverse kleine zangkoren zorgden voor gezang in de middag.

In de avond waren er spectaculaire optredens, waaronder Radio 538 Live on Tour en zangeres Maud. De brug en het grasveld stonden goed gevuld met publiek. Ook de Marinierskapel gaf een muzikaal optreden weg. De dag werd afgesloten met een vuurwerkshow. De politie spreekt tot nu toe over een goed verloop, op een aantal kleine incidentjes na.