Vijfde verdachte aangehouden in onderzoek naar schietpartij Geert Grootelaan Vlaardingen

Een 28-jarige man uit Rotterdam heeft afgelopen dinsdag zichzelf gemeld op het politiebureau voor betrokkenheid bij de schietpartij van zondag 7 januari aan de Geert Grootelaan in Vlaardingen. Hierop werd hij direct aangehouden. De Rotterdammer is de vijfde verdachte die voor de schietpartij is aangehouden. Het neergeschoten 29-jarige slachtoffer ligt nog altijd in het ziekenhuis.

De Rotterdammer kwam naar voren in het onderzoek van de politie. Vrijdag werd hij voorgeleid aan de rechter-commissaris, die heeft besloten dat hij in ieder geval 14 dagen vast blijft zitten.

Eerdere aanhoudingen
Zondag 7 januari, kort na de schietpartij, hielden agenten al drie verdachten aan. Uit onderzoek bleek dat de woning tegenover de woning van het slachtoffer betrokkenheid leek te hebben bij de schietpartij. Daar werd tijdens een doorzoeking onder andere een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

De drie aangehouden verdachten worden in verband gebracht met deze verdovende middelen. De drie zitten nog altijd vast. Na onderzoek en een samenwerking met de Franse politie werd donderdag 11 januari ook een 17-jarige verdachte aangehouden in Frankrijk. Hij zit inmiddels vast in Nederland. De politie doet nog altijd onderzoek naar de aanleiding van de schietpartij en welke rol de aangehouden verdachten daarin hebben gespeeld.

 

ZLxa7m.jpg

1tGjbp.jpg

RXKD60.jpg

TijO6U.jpg

KaRwB0.jpg

Dg2o4m.jpg