Vijf verdachten en twee gewonden bij steekincident Middellandplein Rotterdam

Vijf verdachten en twee gewonden bij steekincident Middellandplein Rotterdam

Zaterdag aan het einde van de middag zijn bij een steekincident op het Middellandplein in Rotterdam twee personen gewond geraakt en vijf verdachten opgepakt. Wat er precies gebeurd is, is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Aan het einde van de middag kwam een melding binnen dat op het Middellandplein een steekpartij had plaatsgevonden. Agenten gingen er direct op af, maar troffen bij aankomst geen slachtoffer aan en ook geen verdachten. 

Bloedspoor

Wel vonden zij een bloedspoor. Na het volgen van het spoor en met behulp van enkele getuigenverklaringen, kwamen de agenten uit op een woning aan de Witte van Haemstedestraat. In de woning troffen zij een 18-jarige man uit Rotterdam met een verwonding aan zijn hand. Een ambulance kwam ter plaatse en heeft de man meegenomen naar het ziekenhuis. Getuigen verklaarden dat bij het incident meerdere mannen betrokken waren die weggelopen waren met een hond. 

Verdachten

Toen even later nog een melding viel van een gewonde man door een steekpartij in dezelfde omgeving, stelden agenten opnieuw een onderzoek in. Daarbij kwamen ze toen uit bij een woning aan de Jan Porcellisstraat. In die woning troffen zij vijf mannen aan, inclusief een hond. Een van hen had een verwonding aan zijn hoofd. Alle vijf de mannen (uit Rotterdam en in de leeftijd van 20 tot 27 jaar)  zijn direct aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de steekpartij. Een van hen stond bovendien nog gesignaleerd vanwege een openstaande boete. De man met de verwonding aan zijn hoofd is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. 

Onderzoek

Wat er zich precies heeft afgespeeld op het Middellandplein, wie welke rol heeft gespeeld en wat de aanleiding van het incident is geweest, is nog onduidelijk. De politie heeft een onderzoek ingesteld om de toedracht te achterhalen.