Vijf mannen aangehouden voor beroving met vuurwapen Aakstraat Rotterdam

Vijf mannen aangehouden voor beroving met vuurwapen Aakstraat Rotterdam

Een viertal Rotterdammers werd woensdagmiddag aangehouden voor een beroving op de Aakstraat. Zij bedreigden een 15-jarige jongen uit Schiedam met een vuurwapen. Het slachtoffer was op weg naar huis toen hij op het fietspad langs de Aakstraat werd aangesproken door vier jongemannen. Een van hen trok al snel een vuurwapen en eiste zijn geld. Toen de dader dit uit zijn handen had getrokken, mocht hij verder fietsen. Thuis belde hij meteen de politie.

Ondertussen had het groepje jongens de aandacht getrokken van agenten in burger. Ook had één van de jongemannen een schoppende beweging gemaakt naar een agent in burger op een scooter. Dat was reden om de vier te laten controleren. Tijdens deze controle kwam de melding van de gepleegde beroving binnen. Omdat het signalement overeenkwam, werden de jongens meteen gefouilleerd. Een van hen, een 15-jarige jongen, bleek een nep vuurwapen bij zich te hebben. Hij werd meteen aangehouden, net als de andere drie Rotterdammers van 15, 16 en 16 jaar.

De jongemannen zit nog vast voor het onderzoek. Het nep vuurwapen is in beslag genomen.

Update (08-02-2016)
In de loop van deze week is een vijfde verdachte aangehouden. Het vijftal bestond uit minderjarige jongens. Twee van hen, in de leeftijd van 15 en 16 uit Rotterdam, zijn in bewaring gesteld. De andere drie jongens zijn door de rechter-commissaris onder voorwaarden in vrijheid gesteld. Twee van 16 jaar en een van 14 jaar oud. Op een later tijdstip zullen de jongens zich moeten verantwoorden bij de kinderrechter