Vijf jongens met 'vuurwapen' aangehouden Rotterdam

Vijf jongens met 'vuurwapen' aangehouden Rotterdam

In Rotterdam heeft de politie vrijdagavond vijf personen aangehouden die in het bezit waren van een nepvuurwapen. Het wapen leek zo goed op een echt vuurwapen dat voorbijgangers er vanuit gingen dat het een echt wapen was.

Rond 20:30 uur zagen voorbijgangers het groepje bij een voetbalveldje aan de Beukelsweg. Eèn van die gasten zou een vuurwapen hebben en dit op anderen richten. Met deze informatie gingen gelijk diverse politieeenheden ter plaatse. De agenten zagen uiteindelijk een groepje lopen wat voldeed aan het signalement. Op de van Duivevoordestraat riepen zij de groep aan, waarop èèn van de mannnen het op een lopen zette. Even verderop kon de jongen staande worden gehouden. Even daarvoor had hij zich van het wapen proberen te ontdoen door het onder een auto te gooien. 

De vijf jongens in de leeftijd van 12 tot 16 en afkomstig uit Schiedam en Rotterdam zijn meegenomen naar een politiebureau. De jongen die probeerde te ontkomen bleek bij zijn fouillereing ook nog een mes bij zich te hebben. Hij is verwezen naar bereau HALT. De andere vier zijn in de loop van de avond met een waarschuwing heengezonden.