Vijf gewonden bij ernstige aanrijding Tjalklaan Rotterdam (video)

Vijf gewonden bij ernstige aanrijding Tjalklaan Rotterdam (video)

De hulpdiensten werden woensdagavond gealarmeerd voor een ernstig ongeval op de kruising Tjalklaan met de Franselaan in Rotterdam. Een personenauto zou met hoge snelheid op een andere auto zijn ingereden.  Doordat de eerste melders spraken over een autobrand werd er direct opgeschaald naar "middelbrand". Ter plaatse bleek er geen sprake te zijn van een brand of een beknelling.

Volgens getuigen en de politie kreeg de bestuurder van de personenauto die het ongeval veroorzaakte eerder op de Tjalklaan een verkeersruzie met een andere bestuurder. De bestuurder van het busje reed hem achterna, waarop de bestuurder van de personenauto besloot hard weg te rijden. Hierbij doofde hij zijn autoverlichting. Bij de kruising met de Franselaan gaat het mis. De bestuurder van het busje stopt voor het verkeerslicht, de bestuurder van de personenauto rijdt door en botst frontaal op een tegemoet komende auto welke groenlicht had. 

Vijf personen raakten gewond bij het ongeval. De slachtoffers zijn behandeld door personeel van meerdere ambulances en het Mobiel Medisch Team. De vijf gewonden zijn allemaal overgebracht naar verschillende ziekenhuizen in de regio. 

Waarom er een verkeersruzie ontstond is nog niet bekend. Dit alles is onderdeel van het onderzoek. Door het ongeval is de kruising lange tijd afgesloten geweest.