Vijf aanhoudingen en 120 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Vijf aanhoudingen en 120 kilo cocaïne in Rotterdamse haven

Het Hit And Run Cargo team, een samenwerkingsverband tussenFiod, Douane, Zeehavenpolitie enOpenbaar Ministerie, stelt een onderzoek in naar twee cocaïnevangsten dit weekend in de Rotterdamse Haven. Bij een daarvan konden vijf verdachten wordenaangehouden, zij zijn maandag voor 14 dagen in bewaring gesteld. 

In de vroege morgen van vrijdag 4 september werd door de Douane en de Zeehavenpolitie een onderzoek ingesteld, naar aanleiding van een melding dat er een aantal mannen met tassen over het terrein van een containerbedrijf op de Waalhaven liep. Met behulp van politiehonden en een politiehelikopter konden vijf Albanese mannen wordenaangehoudendie zich buiten het terrein schuilhielden. Een van de verdachten werd daarbij door een politiehond gebeten. De vijf verdachten, in de leeftijd van 27 tot 43 jaar, zijn maandag door derechter-commissarisvoor 14 dagen in bewaring gesteld. 

Op het terrein van het containerbedrijf werd op verschillende plaatsen cocaïne gevonden. Er werd een opengebroken container aangetroffen waarin vermoedelijk cocaïne verborgen heeft gezeten. Zowel in de container als buiten op het terrein werden enkele pakketten met cocaïne aangetroffen. Ook werden enkele sporttassen met daarin pakketten cocaïne gevonden. In totaal werd ongeveer 85 kilo cocaïne inbeslaggenomen. 

Op zondag 6 september stuitte de Douane bij een controle van een containerbedrijf op de Maasvlakte opnieuw op een partij cocaïne. In een container met bananen, die afkomstig was uit Ecuador, werd ongeveer 35 kilo cocaïne gevonden. De drugs waren verpakt in pakketten, die in het motorcompartiment van de container waren verstopt. De in totaal 120 kilo cocaïne die dit weekend in beslag is genomen, met een straatwaarde van ruim 4 miljoen euro, is inmiddels vernietigd. Het onderzoek naar de beide vangsten wordt voortgezet.