Vierde verdachte in moordzaak Zevenkampse Ring Rotterdam aangehouden

Vierde verdachte in moordzaak Zevenkampse Ring Rotterdam aangehouden

De Surinaamse politie heeft donderdag een 26-jarige Rotterdammer aangehouden die wordt verdacht van betrokkenheid bij dood van Zoran Medak in 2015. Medak werd op 7 oktober van dat jaar doodgeschoten in het trappenhuis van de portiekwoning van zijn zus aan de Zevenkampse Ring in Rotterdam. 

De schietpartij had te maken met een drugsruzie, waar Medak niets mee te maken had. Hij kwam op hulpgeroep af en bij het oprennen van de portiektrap werd hij neergeschoten en overleed hij ter plaatse.  De aangehouden Rotterdammer is de vierde verdachte in de moordzaak. 

Uitgebreid onderzoek van de politie leidde in 2015 en 2016 tot de aanhouding van drie van de vier verdachten. In maart 2017 legde de rechtbank in Rotterdam twee van hen een celstraf op van 8 jaar. Een derde verdachte werd veroordeeld tot 1 maand cel voor bezit van munitie en XTC-pillen. 

De nu aangehouden verdachte vluchtte kort na de schietpartij naar Suriname en wist zich daar al die tijd schuil gehouden. Ondanks inspanningen van de Surinaamse autoriteiten kon de verblijfplaats van de verdachte in eerste instantie niet achterhaald worden. 

De verdachte zit nu vast in Suriname. De Nederlandse autoriteiten hebben inmiddels om zijn uitlevering gevraagd.