Vier terreurverdachten aangehouden in binnenstad Rotterdam-Centrum

Vier terreurverdachten aangehouden in binnenstad Rotterdam-Centrum

Een speciale eenheid van de politie heeft zondagavond vier aanhoudingen verricht in verband met mogelijke betrokkenheid bij terrorisme. Een 29-jarige man uit Zweden werd sinds zondagmiddag in de gaten gehouden nadat hij op een vlucht richting Nederland zat. Via buitenlandse politiediensten kwam informatie naar voren dat de man betrokken zou zijn bij activiteiten die een link hadden met terrorisme.

Tijdens de aanhouding was de man in gezelschap van drie andere mannen uit Gouda, Delft en Vlaardingen, zij zijn eveneens aangehouden. In het kader van het onderzoek zijn de woningen van de mannen in de leeftijd van 21, 23 en 30 doorzocht. Tijdens de doorzoekingen zijn geen middelen aangetroffen die kunnen duiden op een aanslag, wel zijn er computers en smartphones in beslag genomen.

Tot op heden zijn er geen concrete aanwijzingen voor een aanslag maar in deze tijden neemt de politie en het openbaar ministerie geen enkel risico. De aanwijzingen die er zijn waren voldoende om in te grijpen, aldus het OM. Momenteel is het dreigingsniveau in Nederland 4 van de 5, dit betekent dat de kans op een aanslag reëel is.