Vier medewerkers Erasmus MC besmet met coronavirus

Het Erasmus MC in Rotterdam heeft bekend gemaakt dat er vier medewerkers besmet zijn met het coronavirus. Volgens het ziekenhuis hebben zijn milde klachten. De medewerkers zitten in thuisisolatie. 

De zorg in het ziekenhuis gaat gewoon door. Er zijn geen reden om aan te nemen dat de besmetting is opgelopen tijdens de werkzaamheden. Het Erasmus MC onderzoekt met welke medewerkers en patiënten contact heeft gehad en wie er in aanmerking komt om zichzelf te laten controleren op koorts of andere klachten.

Voor het behandelen van het coronavirus, ook wel COVID-19 genoemd, gelden beschermende maatregelen. De medeerkers van het Erasmus MC worden via informatiebijeenkomsten bijgesproken en worden de richtlijnen geïnstrueerd.

Volle IC's
Een arts van het Erasmus MC laat tegen over het Algemeen Dagblad weten dat de Rotterdamse regio de volgende is met volle IC's. Hij verwacht dat de regio straks bedden te kort komt. De ziekenhuizen in Brabant kampen al met een bedden te kort door de "piekdrukte". De arts zegt dat dit na het weekend ook in Rotterdam kan gebeuren. Het Maasstad ziekenhuis heeft hun IC verder uitgebreid met extra bedden. Ook in het Erasmus MC worden plannen gemaakt om ernstig zieken patiënten op te vangen op de IC. 

Diefstal mondkapjes in ziekenhuizen
In meerdere ziekenhuizen in Nederland worden onder andere mondkapjes gestolen. Zo ook in het Sint Franciscus Gasthuis in Rotterdam en Schiedam worden materialen gestolen. Volgens het AD zijn dit niet alleen patiënten geweest. Een longarts van het ziekenhuis zegt dat wanneer er nog meer gestolen wordt zij allemaal besmet raken. Het SFG in Rotterdam was het eerste ziekenhuis die niet spoedeisende operaties schrapte. Dit had als reden dat de medische voorraad anders hard zou slinken.