Vier doden en gewonden bij ongeval

Vier doden en gewonden bij ongeval

Bij een zwaar verkeersongeluk op de Vierhavensstraat in Rotterdam-Delfshaven zijn vier mannen om het leven gekomen. Een vrouw raakte ernstig gewond.

Kort voor acht uur zaterdagavond kwam een personenwagen met vijf inzittenden vanuit de Speedwellstraat in aanrijding met een pick-up truck, bestuurd door een 25-jarige Schiedammer. De personenwagen sloeg daarbij over de kop. De brandweer moest de vijf inzittenden uit het wrak bevrijden; twee van hen bleken het niet te hebben overleefd. Het gaat om de 48-jarige bestuurder van de personenwagen en een 78-jarige bijrijder.

Later overleed in het Erasmus MC ook nog een 26-jarige passagier van de personenwagen. Het gaat om het neefje van de chauffeur. Zondag overleed een vierde slachtoffer, de 22-jarige zoon van de bestuurder. De 47-jarige vrouw van de chauffeur ligt nog zwaargewond in het ziekenhuis.

De bestuurder van de pick-up truck had minder ernstige verwondingen. De Schiedammer is wel aangehouden als verdachte. De oorzaak van het ongeval is te wijten aan een voorrangsfout. De lokatie waar het ongeval zich voordeed staat bekend als onoverzichtelijk en gevaarlijk, mede door de nu uitgevoerde wegwerkzaamheden waar 30 km/u mag worden gereden.