Vier aanhoudingen na schietpartij Zuiderhagen Rotterdam (video)

In de nacht van zaterdag op zondag heeft op de Zuiderhagen in Rotterdam-IJsselmonde een schietpartij plaatsgevonden: vier personen werden aangehouden. De politie kwam omstreeks 01:30 uur ter plaatse na de melding van knallen, bij aankomst op de Zuiderhagen werd direct een auto klem gezet en zijn er drie aanhoudingen verricht.

Kogelhulzen

Op straat lagen meerdere kogelhulzen, ook in het voertuig waarin de aangehouden verdachten zaten werden kogelhulzen aangetroffen. Uit onderzoek bleek ook dat er een kogel in de slaapkamer van een 87-jarige vrouw belandde, zij raakte niet gewond.

De forensische opsporing is ter plaatse gekomen om de situatie in beeld te brengen en heeft de kogelhulzen veiliggesteld. Een speurhond heeft ook nog een zoekronde over de Zuiderhagen gemaakt. Wat er aan de schietpartij vooraf is gegaan is niet bekend, dit zal uit nader onderzoek moeten blijken.

Alcomobilist

Terwijl de politie druk doende was met de afhandeling van de schietpartij kwam een automobilist met extreem hoge snelheid richting de plaats delict rijden en kon ternauwernood een aanrijding met een tegenligger voorkomen. Toen agenten de bestuurder aanspraken roken zij een alcohollucht in de auto, een blaastest wees uit dat de bestuurder teveel gedronken had waarop hij is aangehouden. 

Uit navraag in het politiesysteem bleek dat de bestuurder al meerdere keren is gepakt voor rijden onder invloed: hij verklaarde dit keer 'slechts' 4 shotjes whiskey te hebben genuttigd. Als gevolg van de actie en de eerdere aanhoudingen loopt de alcomobilist kans dat zijn auto deze keer in beslag wordt genomen.

V9yWzE.jpeg

MV1MzN.jpeg

ITmm90.jpeg

TUHnFR.jpeg

8QonnK.jpeg

4w69Pl.jpeg

He6ulh.jpeg

QJMf25.jpeg

PRD0NG.jpeg