Verwarde man zit uren op dak in Rijnsaterwoude

Verwarde man zit uren op dak in Rijnsaterwoude

Een verwarde man heeft zondagavond enkele uren op het dak gezeten van een aantal woningen op de Zonnedauwlaan in Rijnsaterwoude. Een arrestatieteam hield de man aan. Rond 21.00 uur kregen de hulpdiensten een melding van een persoon die op het dak zat te schreeuwen. 

Toen de eerste politie eenheden ter plaatse kwamen werden zij met dakpannen bekogeld, vervolgens sloot de politie de omgeving af. De brandweer kwam ter plaatse met een autoladder en een springkussen (uit regio Haaglanden) en ook het arrestatieteam kwam ter plaatse.

Terwijl de onderhandelaar de man probeerde over te halen maakte het arrestatieteam zich gereed voor inzet. Rond 23.00 uur gaf de man zich over en zei mee te werken, echter wilde de man niet mee werken en liep over enkele huizen, om weer richting zijn eigen woning te gaan. Door het snelle handelen van het arrestatieteam is de man uiteindelijk niet naar beneden gesprongen en hebben zij de man op het dak van zijn woning kunnen overmeesteren.

De man is onderzocht in de ambulance en zal naar de opvang verwarde personen worden gebracht. Ten tijde van het incident is de Herenweg en de Zonnedauwlaan afgesloten geweest evenals enkele straatjes en steegjes in het dorp.