Verwarde man veroorzaakt overlast

Verwarde man veroorzaakt overlast

Een 31-jarige inwoner uit Hoek van Holland veroorzaakte in de nacht van zondag op maandag overlast in zijn woning aan de Van Warwyckstraat, waarna hij door gealarmeerd politiepersoneel werd overmeesterd. Tijdens zijn aanhouding werd de man onwel en werd hij in kritieke toestand overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis in 's-Gravenhage.

De Rijksrecherche stelt een nader onderzoek in. De man zat rond half drie in het raamkozijn van zijn woning met zijn benen naar buiten en een bijl in zijn handen. Hij maakte veel amok waardoor diverse buurtbewoners wakker werden. Zij waarschuwden de politie.

Toen politieagenten de woning wilde betreden bleek de deur door de man te zijn gebarricadeerd. Met behulp van een trap wisten de politieagenten de man vanaf de buitenzijde van zijn woning te overmeesteren. De man verzette zich hiertegen. Tijdens deze actie werd de man gepepperd. Nadat de man was overmeesterd werd hij plotseling, in zijn woning, onwel waarna door de politieagenten met behulp van de reeds aanwezige brandweer en ambulancepersoneel de man werd gereanimeerd. Hij is in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. In de woning bevonden zich drie honden die door de hondenbrigade zijn meegenomen.

Om een objectief beeld te krijgen van wat zich precies in de woning heeft afgespeeld is door de Rijksrecherche een nader onderzoek ingesteld.