Verwarde man houdt hulpdiensten urenlang bezig en wordt overmeesterd door DSI in de Datheenstraat Vlaardingen

Donderdagavond heeft een verwarde man de hulpdiensten urenlang bezig gehouden vanaf een balkon in de Datheenstraat Vlaardingen. DSI heeft de man overmeesterd.

Rond half zeven kregen de hulpdiensten een melding van een verwarde man op een balkon in de Datheenstraat te Vlaardingen. Hulpdiensten waaronder politie, ambulance, brandweer, TPE (Team Parate Eenheid) en DSI (Dienst Speciale Interventies) rukten massaal uit. De man dreigde zichzelf iets aan te doen, uit voorzorg werd de straat afgesloten en werd er een plan gemaakt om de situatie tot een goed einde te brengen.

Uit voorzorg werd onder het balkon een springkussen geplaatst en heeft een onderhandelaar geprobeerd de man te kalmeren. De man maakte een verwarde indruk en leek niet zelfstandig over te geven. Dienst Speciale Interventies maakte een plan om de man te overmeesteren en was op alle situaties voorbereid.

Met een goed voorbereidde actie werd de woning van de man binnengevallen. De man probeerde te ontkomen door van het balkon te springen. Een aantal leden van DSI heeft zich tegelijkertijd met de instap, vanaf het dak aan touwen langs de gevel laten zakken. Hierdoor kon de man tijdig worden opgevangen en via het balkon terug naar binnen worden geduwd. 

De man is overgebracht naar het ziekenhuis, waar gekeken gaat worden welke passende hulp de man nodig heeft.

 

YSwn53.jpg

w3li70.jpg

trGawx.jpg

rXLWNN.jpg

7TMPYK.jpg

btjwYa.jpg

bASIFi.jpg