Verwachte hoogwater blijft onder kritieke grens (video)

Verwachte hoogwater blijft onder kritieke grens (video)

Het verwachte hoogwater is onder de kritieke grens van 2,60m gebleven. De Maeslantkering hoefde niet te sluiten. Rond 16:00 uur vrijdagmiddag bereikt het water het hoogste punt. Kades in Schiedam en Vlaardingen liepen onder water. 

Ondernemers hadden al maatregelen getroffen door zandzakken te plaatsen. Het water bereikt niet het pand van 't Prikkewater in Vlaardingen. De eigenaar had gisterenavond al zandzakken neergelegd. De plaatselijke Chinees op de Maasboulevard in Vlaardingen had schotten voor zijn deuren neergezet. Het water kwam hier wel tot aan de deuren.

Vanmiddag is de IJsselkering in de Hollandsche IJssel wel gesloten. Ook de keersluis van Stad aan 't Haringvliet is gesloten. Eerder werd de schutsluis van Middelharnis al gesloten. Rond drie uur vannacht is er kans dat de Oosterscheldekering alsnog wordt gesloten. Hoewel verwacht wordt dat het water onder het sluitpeil blijft. 

Vanaf 17:00 uur gaat de noordwestenwind langs de kust toenemen tot stormachtig, kracht 8, mogelijk storm, kracht 9, aldus weerman Ed Aldus.