Verstekelingen op ferry van DFDS Seaways aangetroffen (video)

Verstekelingen op ferry van DFDS Seaways aangetroffen (video)

Een ferry van DFDS Seaways welke dinsdagavond koers zette naar Engeland is net buiten Hoek van Holland gekeerd vanwege het aantreffen van een groep van 25 verstekelingen. Bij de terminal aan de Vulcaanhaven stonden de hulpdiensten opgesteld. Er werd een opschaling afgegeven naar Grip1.

Het schip, de Britannia Seaways, keerde terug naar de Vulcaanhaven onder begeleiding van politie en Havendienst. Er waren ongeveer 20 ambulances uit meerdere regio's, inclusief een Mobiel Medisch Team, en andere diensten die paraat stonden.

Volgens de Veiliheidsregio Rotterdam Rijnmond zijn er geen overleden personen aangetroffen. Wel is bekend dat de groep zich schuil hield in een gekoelde ruimte of koelcel aan boord van de veerboot, aldus de politie. Zij zijn gecontroleerd door de massaal aanwezige medische diensten. De verstekelingen zijn opgehaald met een bus en overgebracht naar een politiebureau. Het Rode Kruis kwam eveneens ter plaatse in Vlaardingen met noodhulpteams. Ook werden personen per ambulance van de terminal gereden richting het ziekenhuis voor controle.

Op de ferry is men nog met speurhonden op zoek geweest naar eventuele andere verstekelingen. Ook een drone werd ingezet om de situatie goed in kaart te krijgen.