Veroorzaker dodelijk ongeval Van Brienenoordbrug krijgt anderhalf jaar cel

Veroorzaker dodelijk ongeval Van Brienenoordbrug krijgt anderhalf jaar cel

De man die op 15 april 2012 een fataal ongeval veroorzaakte op de Van Brienenoordbrug in Rotterdam gaat anderhalf jaar de cel in. Tevens mag de bestuurder, Mike van E. drie jaar lang geen auto besturen. De bestuurder was tevens Dakar rallyrijder en reed die bewuste zondag met 150 km/per uur over de snelweg A16 en had tevens gedronken. 

Na het ongeval bekommerde hij zich niet om de slachtoffers en ging er lopend vandoor, onder de Van Brienenoordbrug werd hij aangetroffen. De rechter rekende hem dit zwaar aan om een ongeval te verlaten met slachtoffers, dit ter opluchting voor de nabestaande van de omgekomen vrouw. Mike van E. blijft zeggen niet te hard te hebben gereden en ook geen slachtoffers gezien te hebben na het ongeval. Bij de rechter kwamen zijn woorden zeer ongeloofwaardig over. 

De vrouw die het ongeval overleefde maar wel zwaargewond was,  is tevreden met de uitspraak van vandaag, zeker nu de rechter het ook aanrekende dat de veroorzaker wegliep na het ongeval. Haar moeder overleefde het ongeluk niet.