Vermoorde Dagoberto Gil Rodriguez wederom in Opsporing Verzocht

Vermoorde Dagoberto Gil Rodriguez wederom in Opsporing Verzocht

Het televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt op 27 januari weer aandacht aan het onderzoek naar de gewelddadige dood van de 58-jarige Colombiaan Dagoberto Gil Rodriguez. De politie is nog steeds op zoek naar de schutter.

Het slachtoffer uit Capelle aan den IJssel was sinds 2 augustus 2014 vermist. Op 28 augustus deed zijn familie aangifte en startte de politie een uitgebreid onderzoek. Het stoffelijk overschot werd op vrijdag 10 oktober uit het water opgedoken in het ‘t Oeverbos in Vlaardingen.

Het onderzoek is op 8 december 2014 al aan bod geweest in Opsporing Verzocht. Er is een reconstructie getoond van de laatste dagen van het slachtoffer en het misdrijf. Drie verdachten zitten nog vast, een 38-jarige vrouw uit Nieuwerkerk en twee Rotterdamse mannen van 25 en 29 jaar. De politie sluit meerdere aanhoudingen niet uit.

Compositietekening
De politie is nog steeds op zoek naar de (mogelijke) schutter. Er is een compositietekening van hem gemaakt. Het gaat om een getinte man, niet ouder dan 30 jaar. Met uitstekende jukbeenderen, kort donker haar, een spitse neus, volle lippen en grote donkere ogen. Hij droeg een joggingbroek en een donkerblauwe trainingsjas en donkerkleurige gymschoenen.

Oproep
De politie wil graag met mensen in contact komen die iets meer kunnen vertellen over het leven van Dagoberto Gil Rodgriguez danwel de toedracht van de moord. Heeft U tips of informatie dan kunt U kontakt opnemen met volgende telefoonnummers:
Rotterdam: 0800 - 6070 (gratis)
Criminele Inlichtingen Eenheid: 079 - 345 89 99
Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000 (gratis)

Uitzending
Opsporing Verzocht is aanstaande dinsdag te zien op NPO 1, om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdagochtend op NPO 2, om 11.40 uur.

Een uitvoerige reconstructie vindt U hier.