Vermoedelijk gestolen auto in beslag genomen op de A13

Vermoedelijk gestolen auto in beslag genomen op de A13

De politie heeft dinsdag 6 januari op de A13 bij Rotterdam een auto in beslag genomen die vermoedelijk van diefstal afkomstig is. De 33-jarige bestuurder uit Rotterdam moest ook nog twee boetes van in totaal 1300 euro betalen.

De auto van de Rotterdammer werd gecontroleerd omdat hij voorzien was van een handelaarskenteken dat ongeldig was verklaard. Bij nader onderzoek zagen de agenten dat het een van oorsprong Duitse auto was. Het originele kentekenbewijs en Duitse kenteken waren zelfs nog aanwezig. Bij navraag bleek dat dit kenteken echter was afgegeven voor een andere auto. Volgens informatie van de Duitse politie klopten de chassisnummers van het kentekenbewijs en in de auto niet. Vermoedelijk was er geknoeid met de nummers en was de auto van diefstal afkomstig. Het voertuig werd in beslag genomen voor nader onderzoek.

Rijbewijs

Bij de controle door de agenten van de Landelijke Eenheid bleek ook dat de bestuurder nog boetes van in totaal 1300 euro moest betalen. De man had geen geld bij zich maar belde een vriend die het geld zou komen brengen. Die vriend, een 24-jarige Rotterdammer, kwam inderdaad in zijn auto ter plaatse en rekende af. Echter bij controle van zijn persoonsgegevens bleek dat hij niet in het bezit was van een geldig rijbewijs. Hiervoor wordt proces-verbaal opgemaakt. Hij moest zijn auto bovendien laten staan.