'Vermisten' na mogelijke aanvaring op Beneden Merwede Hardinxveld (video)

'Vermisten' na mogelijke aanvaring op Beneden Merwede Hardinxveld (video)

Op de Beneden Merwede in Hardinxveld heeft mogelijk een aanvaring plaatsgevonden. Een binnenvaartschip overvoer een klein bootje wat direct zonk, aldus twee getuigen. De opvarenden van dat bootje zijn niet meer aangetroffen in het water. Er is een grote zoekactie gaande geweest, waarbij brandweer, politie, KNRM en burgerschepen het water afzochten. Een boot van Rijkswaterstaat zal ingezet worden om met sonarapparatuur verder te speuren.

Een traumahelikopter kwam ter plaatse uit voorzorg, de politiehelikopter zocht het gebied af. Een aantal getuigen hebben daadwerkelijk de aanvaring zien gebeuren waarna er groot alarm werd geslagen. Tot op heden is er in het water nog niets aangetroffen wat met een aanvaring te maken zou kunnen hebben. De rivier is gedeeltelijk voor de scheepvaart gestremd.

De zoekactie werd kort voor half vijf gestaakt waarna een sonarboot van RWS het water afzocht. Ook indirecte aanwijzingen die duidden op een gezonken schip, zoals olie op het water of wrakstukken werden niet gevonden. Bij de politie hadden in de tussentijd zich geen andere getuigen gemeld en werd evenmin melding van vermissing gedaan. Men gaat er vanuit dat het geheel op een misverstand berust.