Vermiste Rotterdammer uit 2009 opgegraven in natuurgebied nabij Arnhem

Vermiste Rotterdammer uit 2009 opgegraven in natuurgebied nabij Arnhem

Het Cold Case Team Rotterdam deed gisteren en vandaag bodemonderzoek in natuurgebied nabij Arnhem ivm een onderzoek naar een vermissing. Het gaat om de sinds 2009 vermiste Joop Vanackere uit Rotterdam. Het team trof aan het einde van de dag het stoffelijk overschot aan. De politie gaat uit van een misdrijf. De familie van Joop Vanackere is geïnformeerd.

Sinds vorig jaar werkt het Cold Case Team van de eenheid Rotterdam in deze zaak samen met de politie uit Litouwen. Er zit daar voor deze vermissingszaak een Litouwse verdachte vast. Begin deze week kwam de zaak in een stroomversnelling en ging het spoor richting een natuurgebied nabij Arnhem. Het Cold Case Team startte met een bodemonderzoek en trof uiteindelijk dinsdagmiddag het stoffelijk overschot aan van een man. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) doet verder onderzoek aan het stoffelijk overschot. Het Cold Case Team zet het onderzoek voort om te weten te komen wat er precies is gebeurd in november 2009.

Vermissing
Joop Vanackere, destijds 59 jaar, verdween op 28 november 2009. Hij sprak die ochtend af met een aantal mannen, maar keerde nooit meer terug naar huis. Een rechercheteam onderzocht destijds de vermissing een aantal maanden, waarbij wel werd uitgegaan van een misdrijf. De zaak werd toen niet opgelost. De verdachte wordt naar alle waarschijnlijkheid in Litouwen vervolgd voor de zaak.