Vermiste Rotterdammer gevonden

Vermiste Rotterdammer gevonden

De politie heeft mogelijk het stoffelijk overschot van de vermiste 63-jarige man uit Rotterdam gevonden. Op donderdag rond het middaguur kreeg de politie Rotterdam-Rijnmond een melding dat er een lichaam was gevonden in het water van de rivier de Oude Maas in de buurt van de Plaatweg in Spijkenisse.

Het lichaam werd terplekke geborgen en heeft de uiterlijke kenmerken van de 63-jarige man. De politie Rotterdam-Rijnmond begint een identificatieonderzoek dat moet uitwijzen of het inderdaad gaat om de 63-jarige man die op maandag 4 augustus 2008 achter zijn wegdrijvende speedboot aanzwom.

De man meerde op 4 augustus met zijn speedboot aan bij de oever van De Spui in Oud-Beijerland ter hoogte van een restaurant. Het bootje dreef weg waarna de man in het water sprong. Kort hierop verdween de Rotterdammer.

De hulpverleners startten direct een zoektocht met een politiehelikopter en drie duikteams van de brandweer. Dit leverde niets op. Ook een zoektocht van een schip van het Korps Landelijke Politiediensten met speciaal sonarapparatuur leverde een dag later niets op.