Verjaardagsfeestje loopt uit de klauwen in Capelle aan den IJssel

Verjaardagsfeestje loopt uit de klauwen in Capelle aan den IJssel

In een woning aan de Evoluon in Capelle aan den IJssel is een verjaardagsfeestje uit de klauwen gelopen. De politie werd in de nacht van woensdag op donderdag getipt dat één van de dertig feestvierders een vuurwapen zou hebben. Agenten gingen ter plaatse en daar constateerde ze dat het merendeel al stomdronken was. Ook renden enkele feestvierders in paniek weg. Vanaf het feest kwam een telefoontje dat er iemand inderdaad een vuurwapen zou hebben. De 31-jarige man die het wapen zou hebben kwam uiteindelijk ook naar buiten maar hij bleek geen wapen te hebben.

Door het feestje is de woning aan de Evoluon compleet uitgewoond. In de buurt van het huis werd een vleesschaar gewonden met bloed er op. Maar de feestgangers wisten daar niets vanaf. Politieagenten wilde de 31-jarige man, welke het vuurwapen zou hebben, aanhouden maar dit ging niet zonder slag of stoot. Toen de agenten de man in de boeien wilde slaan werd de sfeer gespannen en grimmiger. De politie heeft gedreigd de twee ter plaatse gekomen politiehonden, Buck en Bako, los te laten. Dit bleek niet nodig te zijn omdat de man uiteindelijk gewoon in de boeien kon worden geslagen.

Een 35-jarige vrouw uit Capelle aan den IJssel werd ook in de boeien geslagen. Zij bemoeide zich bij de aanhouding van de 31-jarige man. Ook waren op het feestje enkele kinderen. De politie heeft bureau Jeugdzorg geïnformeerd.