Vergisontvoering in Cruquius mogelijk te maken met drugsvangst in Antwerpen

De vergisontvoering die op 5 augustus in Cruquius plaatsvond en de aanslag op 14 augustus waarbij een auto op een bedrijfspand in Zwijndrecht inreed, zouden te maken hebben met de recentelijke vangst van 1899 kilo cocaïne in de haven van Antwerpen. De persoon die mogelijk het doelwit is van deze gebeurtenissen, heeft zich gemeld bij de politie.

Op 28 juli werd in de haven van Antwerpen een container met daarin bananen doorzocht. In de container, die afkomstig uit Ecuador is, bleek bijna 1900 kilo cocaïne te liggen met een straatwaarde van bijna 133 miljoen euro.

Op 5 augustus werd een 56-jarige man uit Hoofddorp ontvoerd in Cruquius. Uit het onderzoek bleek al snel dat de ontvoerde man niet het doelwit was van de ontvoering. Zes dagen lang was hij vermist en werd later in Delft door zijn ontvoerders uit de auto gegooid. In Gouda werden eveneens op 5 augustus zes verdachten aangehouden. Zij kwamen onder andere uit Rotterdam, Zwijndrecht en Dordrecht. Ook werden in Gouda meerdere panden binnengevallen en werd de rode bus gevonden waarmee de ontvoering plaatsvond. De nacht dat de man werd gevonden in Delft deden duikers een onderzoek rond een afgemeerd schip in Gouda.

Op 14 augustus reed rond 3:30 uur een automobilist een pand aan de Kreekweg in Zwijndrecht binnen. Direct daarna ontstond een felle brand die het hele pand in as legde. De politiecamera die reeds geplaatst was na een eerdere poging brandstichting bij dit pand, legde vast hoe de verdachte in een andere voertuig stapte en op hoge snelheid wegreed. Bronnen melden nu aan De Telegraaf dat ook dit incident verband houdt met de drugsvangst en de ontvoering in Cruquius.

Woningen gesloten
De woning van de 59-jarige man aan De Boezem in Alblasserdam is door de burgemeester gesloten. Ook werd op 16 augustus 2021 aan de Merelstraat in Alblasserdam een tweede woning gesloten. De woningen worden permanent bewaakt en is er continu politiesurveillance. De tweede woning wordt in relatie gebracht met de bewoners van de woning aan De Boezem.

 

Lees meer: