Verdachten voor brandstichting in Capelle en Rotterdam aangehouden

Verdachten voor brandstichting in Capelle en Rotterdam aangehouden

De politie heeft zowel voor de brandstichting aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel, als voor de brandstichting aan de Sonmanstraat in Rotterdam een verdachte aangehouden.

Bongerd Capelle aan den IJssel (21 maart 2017)
Rond zes uur ’s ochtends werd een uitslaande brand ontdekt in een woning aan de Bongerd in Capelle aan den IJssel. Hulpdiensten gingen direct ter plaatse en de brandweer wist de brand snel uit te krijgen. Er raakte niemand gewond, maar er moesten wel meerdere mensen tijdelijk hun woning uit. De politie stelde een onderzoek in naar de brand en hield daarbij direct rekening met brandstichting. Agenten hadden al snel een verdachte op het oog. Die verdachte, een 32-jarige Capellenaar, hielden ze om iets voor acht aan in de Sjanghailaan. Daar had hij ook net een vernieling aan een auto aangebracht.

Sonmansstraat Rotterdam (22 maart 2017)
Tegen middernacht was er opnieuw een uitslaande brand in een woning. Nu aan de Sonmansstraat in Rotterdam. De bewoonster van het betreffende pand werd met ademhalingsmoeilijkheden naar het ziekenhuis overgebracht. De 34-jarige vrouw, die in verwarde toestand was, is aangehouden voor brandstichting.