Verdachten Topsportcentrum op vrije voeten

Verdachten Topsportcentrum op vrije voeten

De beide mannen die maandagavond zijn aangehouden in het Topsportcentrum in Rotterdam zijn heengezonden in afwachting van verder onderzoek. Nadat de mannen waren aangehouden is een uitgebreid onderzoek ingesteld naar de bedoelingen van de beide mannen. 

Daaruit ontstond het vermoeden dat er mogelijk sprake zou kunnen zijn geweest van oplichting. Vermoedelijk hebben de mannen informatie over de ontwikkelingen in de wedstrijd doorgegeven aan anderen. Er wordt nog onderzoek gedaan naar de achtergrond daarvan, en of er sprake is geweest van een strafbaar feit. In afwachting daarvan zijn de twee mannen woensdagmorgen op vrije voeten gesteld. Het Openbaar Ministerie neemt in een later stadium een beslissing over eventuele vervolging. 

De twee, een 37-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Utrecht waren maandagmiddag aangehouden nadat zij volgens de organisatie van een volleybaltoernooi opvallend gedrag vertoonden. Zo hadden zij soms wel en dan weer geen contact met elkaar en hadden beiden een zogenaamd ‘oortje’ in. Beide mannen droegen traditionele kleding. Eén van de deelnemende teams was afkomstig uit Israël. 

Agenten vroegen de mannen naar hun identiteitsbewijs, maar dat hadden zij niet bij zich. Daarop zijn de mannen aangehouden en meegenomen voor verhoor. Door de organisatie is de wedstrijd van die avond afgelast. De politie heeft vervolgens het zekere voor het onzekere genomen en een uitgebreid onderzoek in het pand ingesteld. Daarbij werd onder andere gebruik gemaakt van een speurhond. Er werd niets aangetroffen.