Verdachten terreurzaak Anis B. opnieuw aangehouden

Verdachten terreurzaak Anis B. opnieuw aangehouden

Het Openbaar Ministerie heeft nieuw bewijsmateriaal gevonden, waardoor twee eerder opgepakte verdachten opnieuw zijn aangehouden.

De politie vond destijds de munitie in Rotterdam in de berging van de woning waar de Franse terreurverdachte Anis B. verbleef. Er werden ook drie Algerijnen aangehouden, van wie er twee in voorlopige hechtenis zaten vanwege deelname aan een terroristische organisatie. De mannen zijn 30 en 32 jaar en komen uit Rotterdam en Vlaardingen. Zij worden verdacht van betrokkenheid – het leveren van munitie – bij de terroristische organisatie. Vandaag maakte het Openbaar Ministerie bekend, dat de twee mannen opnieuw vast zitten.

Anis B.
De verdachte werd sinds december gezocht door Frankrijk. Hij bleek te verblijven aan de Burgemeester Meineszstraat in Rotterdam. In maart werd hij door een arrestatieteam in de buurt van zijn woning aangehouden. Bij onderzoek in het appartement werden de grote hoeveelheid kogels van het kaliber 7.62 aangetroffen. Deze munitie wordt gebruikt voor Kalasjnikovs.