Verdachten schietincident Club Blu zitten per ongeluk in zelfde cel Rotterdamse rechtbank

Verdachten schietincident Club Blu zitten per ongeluk in zelfde cel Rotterdamse rechtbank

In de Rotterdamse rechtbank zijn donderdag per ongeluk drie verdachten van een schietincident bij Club Blu in Rotterdam-Alexander bij elkaar gezet, zo meldt RTV Rijnmond. Omdat het drietal ieder eigen belangen hebben is het een grove fout, de verdachten zouden op 23 september 2017 op elkaar hebben geschoten. De parketpolitie die aanwezig was in de rechtbank was niet op de hoogte van het feit dat het drietal betrokken waren bij dezelfde zaak, de rechter heeft ze dan ook direct uit elkaar laten halen.

Over de toedracht van het schietincident afgelopen jaar is nog niets bekend. Een 25-jarige Rotterdammer en een 26-jarige man uit Amsterdam opende het vuur op elkaar bij de zij-ingang van de nachtclub. Het tweetal dat geschoten zou uit "zelfverdediging". De derde persoon, eveneens een 25-jarige man uit Rotterdam raakte als derde persoon gewond bij het schietincident.

Hij wordt niet verdacht van betrokkenheid bij het schietincident maar staat terecht na de vondst van wapens en munitie in een woning. De verdachte ontkent dat de woning waarin de goederen zijn aangetroffen van hem zijn. Hij had de sleutels van iemand anders in bezit en daarbij zat ook de sleutel van de betreffende woning zo verklaart hij. Alle drie de verdachten blijven vastzitten tot de volgende zitting op 28 maart. 

Bij Club Blu hebben zich de afgelopen weken meerdere incidenten voorgedaan. De politie gaat er niet vanuit dat de schietpartij waarvoor de mannen terecht staan een link hebben naar de recente incidenten.

Een link naar het artikel van toen, vindt U hier.