Verdachten diefstal motorsloep aangehouden in Den Haag

Verdachten diefstal motorsloep aangehouden in Den Haag

De politie heeft zondagochtend na een wilde achtervolging drie verdachten aangehouden voor het stelen van een boot in Vlaardingen. De politie liet zondag het volgende opsporingsbericht uitgaan over de diefstal van de motorsloep "Windfall".

 [tweet account="mediatvnl" id="734260571005169665"]

Vanmorgen werd de boot weer gezien op de Vliet  ter hoogte van Voorburg. Hierop ontstond een achtervolging waarbij diverse politie-eenheden zich aansloten. Ook zag de politie kans om een bootje te vorderen en via het water aan de achtervolging deel te nemen.

De verdachten probeerden op hoge snelheid uit handen van de politie te blijven en veroorzaakte daarmee zoveel golfslag dat diverse aangemeerde vaartuigen schade zouden hebben opgelopen. Diverse eigenaren van woonschepen langs de vluchtroute spraken ervan dat "alles omviel door de golven".

Volgens getuigen heeft de politie zelfs op een brug gestaan met getrokken vuurwapens om de verdachten tot stoppen te dwingen, maar dit had geen resultaat. Uiteindelijk maakte de verdachten een fout door een doodlopend stuk in te varen aan de Haagse Plutostraat. Hier konden zij aangehouden worden door de politie.

Inmiddels hadden de dieven de boot ook al voorzien van een nieuwe naam, namelijk "De Kameleon", maar deze gedaantewerwisseling bleek niet genoeg om niet herkend te worden.