Verdachten aangehouden voor liquidatie Hamdi Bilir Mathenesserweg

Verdachten aangehouden voor liquidatie Hamdi Bilir Mathenesserweg

Op dinsdag 13 januari zijn een 28-jarige man uit Sliedrecht en een 36-jarige jarige man uit Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van betrokkenheid bij de dodelijke schietpartij op 23 september 2014 in Rotterdam. De 29-jarige Amsterdammer Hamdi Bilir kwam daarbij om het leven.

Het slachtoffer werd op 23 september rond 17.50 uur in een restaurant aan de Mathenesserweg beschoten toen hij daar met vrienden aan het eten was. De hulpdiensten waren snel ter plaatse, maar hulp mocht niet meer baten. Het slachtoffer werd door meerdere kogels geraakt en overleed ter plekke aan zijn verwondingen. 

Sindsdien werkt een grootschalig rechercheteam onafgebroken aan de oplossing van dit misdrijf. Het onderzoek leidde naar de twee mannen die op 13 januari zijn aangehouden. De 28-jarige verdachte werd in zijn woning in Sliedrecht aangehouden en de 36-jarige verdachte in zijn woning in Rotterdam. In hun woningen en op nog vijf andere locaties werden doorzoekingen gedaan. 
De nu aangehouden mannen worden verdacht van betrokkenheid bij het misdrijf. Het onderzoek naar de schutter wordt voortgezet.