Verdachten aangehouden na beroving met vuurwapen Bloemenlaan Rotterdam

Verdachten aangehouden na beroving met vuurwapen Bloemenlaan Rotterdam

Agenten hebben twee mannen aangehouden na een beroving met een vuurwapen afgelopen nacht op de Bloemenlaan. Bij de aanhouding zagen agenten zich genoodzaakt om hun vuurwapen te gebruiken. Eén verdachte is gewond geraakt aan zijn been. Uit nader onderzoek is gebleken dat dit is gekomen door schot van zijn eigen vuurwapen.

Maandagochtend 10 augustus omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding dat er een gewelddadige beroving met vuurwapen op de Bloemenlaan in Rotterdam zou hebben plaatsgevonden door één of meerdere personen. Politieagenten waren snel ter plaatse. Een slachtoffer van de beroving troffen zij niet aan. Wel zagen agenten verderop in de straat een auto staan waarin de twee mogelijke verdachten zouden zitten. Toen agenten bij de auto kwamen, ging één van de inzittenden er direct vandoor. De agent zag dat de man een vuurwapen in zijn handen had. Hierop zagen agenten zich genoodzaakt hun vuurwapen te gebruiken. Kort daarna konden de verdachte en de man in de auto worden aangehouden.

Onderzoek
Beide verdachten komen uit Rotterdam en zijn respectievelijk 18 en 21 jaar. Een van hen bleek gewond te zijn aan zijn been. Uit nader onderzoek ik gebleken dat dit is gekomen door een schot van zijn eigen vuurwapen. Naar de toedracht van de beroving is een onderzoek ingesteld.