Verdachte vast voor beroving bij melkpoederdeal Rusthoflaan

Verdachte vast voor beroving bij melkpoederdeal Rusthoflaan

Politieagenten hebben dinsdagochtend een man aangehouden die wordt verdacht van een beroving en mishandeling aan de Rusthoflaan op 30 juni van dit jaar. De drie slachtoffers dachten dat ze melkpoeder gingen kopen, maar in werkelijkheid waren ze naar Rotterdam gelokt met andere bedoelingen.

De slachtoffers uit Valkenswaard hadden via een verkoopsite een afspraak gemaakt om op maandag melkpoeder voor baby's te komen kopen. Toen ze rond 19.00 uur aankwamen bij het adres aan de Rusthoflaan werden ze opgewacht door een man. Deze man nam twee slachtoffers mee een zijstraat in, waar zij werden bedreigd met een vuurwapen en beroofd van hun geld. De broer van één van de twee bedreigde mannen zag het voorval gebeuren en schoot zijn broer te hulp. Deze man werd hierop mishandeld en liep daarbij een flinke hoofdwond op. De berovers vluchtte toen ze een voorbijganger aan zagen komen.

Na de beroving is er direct een onderzoek gestart naar de identiteit van de berovers. Hierbij is onder ander gebruik gemaakt van camerabeelden en sporen. Het Onderzoek heeft dinsdagochtend geleid tot de aanhouding van een 18-jarige Rotterdammer. Deze man wordt verdacht van betrokkenheid bij de beroving. Het onderzoek naar de overige daders wordt voorgezet.