Verdachte uit Berkel en Rodenrijs na woninginbraak in Sexbierum aangehouden

Verdachte uit Berkel en Rodenrijs na woninginbraak in Sexbierum aangehouden

De politie heeft dinsdagmorgen twee mannen aangehouden na een melding van een woninginbraak. Aan de Frjentsjerterdyk was een inbraak gepleegd in een woning, waarbij de bewoner de inbrekers betrapte. Deze vluchtten daarna in hun auto. De bewoner belde direct 112 waardoor de politie snel kon reageren. 

In dezelfde straat bleek ook in een andere woning te zijn ingebroken. Na een zoekactie met meerdere surveillanceauto’s van politie en Marechaussee werd de auto op de Afsluitdijk aangetroffen. De beide inzittenden werden aangehouden. In de auto werden spullen aangetroffen die afkomstig waren van deze en mogelijk andere inbraken. De aangehouden verdachten zijn een 28-jarige man uit Berkel en Rodenrijs en een 34-jarige man zonder vast woonadres. 

In de Noordwesthoek van Fryslan zijn de laatste tijd meer woninginbraken gepleegd, ook overdag. In het onderzoek naar deze twee verdachten kijken we of ze te maken hebben met meer woninginbraken. We roepen bewoners van dit gebied op om ook overdag alert te zijn en bij verdachte situaties direct 112 te bellen.