Verdachte pakt wapenstok van agent en politiehond bijt man op Kruiskade Rotterdam

Verdachte pakt wapenstok van agent en politiehond bijt man op Kruiskade Rotterdam

Een 31-jarige man uit Amsterdam is maandag op de Kruiskade in Rotterdam aangehouden. Kort voor zijn aanhouding had daar een aanrijding plaatsgevonden en meerdere agenten waren daar aanwezig om uit te zoeken wat er precies was voorgevallen. Het was op dat moment van de dag na de huldiging van Feyenoord nog druk in de horeca en uit een van de kroegen kwam een man op de agenten aflopen. 

Hij was duidelijk dronken en/of stoned en begon zich hinderlijk en uitdagend met het werk van de agenten te bemoeien. Op diverse waarschuwingen daarmee te stoppen, reageerde hij niet. Een agent met een politiehond kwam erbij om zijn collega’s te assisteren. Toen de verdachte de wapenstok van deze agent wist af te pakken, aarzelde de agent niet en zette zijn hond in. De man werd in zijn been en hand gebeten en werd direct aangehouden. Hij werd naar het ziekenhuis gebracht en in de loop van de avond heengezonden.

Geweld tegen hulpverleners wordt niet getolereerd

Wie zich normaal richting de politie gedraagt, kan ook een normale reactie van de politie verwachten. De politie accepteert het niet als agenten in hun werk worden gehinderd. Wie het werk van agenten moeilijk of onmogelijk maakt, wordt gewaarschuwd en gevorderd daarmee te stoppen. Als men dan nog niet stopt, kan in het uiterste geval geweld worden gebruikt.