Verdachte Jessica van Dijk voorgeleid

Verdachte Jessica van Dijk voorgeleid

De officier van justitie heeft besloten dat een 18-jarige man uit Den Haag, die vorige week met drie anderen werd aangehouden in verband met de vermissing van een 15-jarig meisje, dinsdag 22 juli wordt voorgeleid aan de rechter-commissaris. De man wordt verdacht van onttrekking aan het gezag van een minderjarige en seksueel misbruik.

De man werd tegelijk aangehouden met drie andere jonge mannen van 17 en 18 jaar oud. Deze drie zijn op vrije voeten gesteld. Ze zijn nog wel verdachte maar er is op dit moment geen aanleiding hen langer vast te houden. De 18-jarige is de man die met het meisje werd gezien op camerabeelden op metrostation Coolhaven en het CS in Den Haag. Hij wordt ook als enige verdacht van het seksueel misbruik.

Gevonden in Den Haag

Na intensief onderzoek werd de 15-jarige Jessica van Dijk woensdagavond gevonden in een woning in de Schilderswijk in Den Haag. Zij maakte het naar omstandigheden goed. Agenten hielden vier jonge mannen in de leeftijd van 17 en 18 jaar aangehouden, waaronder een 18-jarige man uit Den Haag met wie zij was gezien op het Rotterdamse metrostation Coolhaven. Zij werden in eerste instantie aangehouden op verdenking van het onttrekken van een minderjarige aan het gezag van de ouders. De politie heeft de afgelopen dagen nader onderzoek gedaan naar wat er gebeurde na de vermissing van het meisje op zondagavond 13 juli.