Verdachte drugssmokkel en achtervolging Slinge langer vast (video)

Verdachte drugssmokkel en achtervolging Slinge langer vast (video)

Vrijdagavond 7 november werd er bij een douane controle 50 kilo cocaïne gevonden in een container bij een containeroverslagbedrijf in Rotterdam. Op het haventerrein bij de Rotterdamse Heijplaat werden in de nacht van zaterdag (8 november) op zondag (9 november) mensen gesignaleerd die daar  niet thuis hoorde. De politie, en Douane waren gewaarschuwd en gingen ter plaatse. Hierbij kregen zij ondersteuning vanaf het water door overheidsvaartuigen, een politiehelikopter maar ook de hondenbrigade. De politie en douane konden op het terrein twee verdachten aanhouden. Eén van de verdachte is gebeten door een politiehond. 

De derde verdachte ging er met een auto vandoor. De douane zette de achtervolging in. De verdachte reed met zijn auto door een slagboom van het haventerrein en ging in de richting van de wijk Pendrecht. Inmiddels sloten meerdere politie-eenheden aan bij de achtervolging. Op de Slinge raakt de verdachte de macht over het stuur kwijt en crasht. De Douane en de politie konden de bestuurder direct aanhouden.

De Rechter Commissaris heeft deze week besloten dat de 28-jarige Rotterdammer, 25-jarige Albanees en een 37-jarige Joegoslaaf Montenegrijn nog eens 14 dagen langer vast blijven zitten. Het onderzoek wordt doorgezet. De drugs is het zelfde weekend al vernietigd.