Verdacht Pakketje

Verdacht Pakketje

Op de Elisabethhof in Leiderdorp is vanochtend een verdacht pakketje aangetroffen tussen het meubelplein Leiderdorp en het hoofdbureau van Politie Hollands Midden. Het pakketje werd omstreeks 9.30 uur aangetroffen door een medewerker van Politie Hollands Midden. Na een eerste verkenning door een bomverkenner van het korps werd besloten op te schalen en het Explosieven Opruimingscommando (EOCKL) in te schakelen.

Uit voorzorg werd ook een gedeelte van het naastgelegen meubelplein Leiderdorp en een vleugel van het hoofdbureau van politie ontruimd. Na onderzoek van de EOCKL bleek het niet te gaan om een explosief. De technische recherche van Politie Hollands Midden stelt een nader onderzoek in naar de inhoud en herkomst van het pakketje.

Om 12.30 uur werd het sein veilig gegeven en kon iedereen weer terug naar zijn werkplek. Vanwege de aanwezigheid van veel hulpdiensten op en rondom het meubelplein is door de burgemeester van Leiderdorp besloten, op advies van brandweer en politie, om geen testsirene af te laten gaan. Normaal wordt elke eerste maandag van de maand om 12.00 uur een testsirene geluid.
Dit is besloten om inwoners van Leiderdorp niet ongerust te maken.