Veiligheidsregio opent kazerne Tunnel Response Team Maastunnel

Veiligheidsregio opent kazerne Tunnel Response Team Maastunnel

De veiligheidsregio Rotterdam Rijnmond heeft zaterdag de kazerne van hun nieuwe Tunnel Response Team geopend. De kazerne is gelegen aan de zuidelijke ingang van de Maastunnel.

Het Tunnel Response Team is in het leven geroepen omdat in de Maastunnel de komende twee jaar maar èèn tunnelbuis beschikbaar is in verband met een grote renovatie. Om de bereikbaarheid van onder andere het Erasmus MC te garanderen is er voor gekozen om de tunnelbuis van Zuid naar Noord tijdens de hele renovatie open te houden.

Omdat de inzetprocedures van de hulpdiensten er vanuit gaan dat er bij een incident in een tunnel vanuit de naastgelegen tunnelbuis gewerkt kan worden en deze nu niet beschikbaar is, moesten de procedures aangepast worden. Daarom heeft een projecteam van de veiligheidsregio een plan ontwikkeld, dit is het Tunnel Response Team geworden.

Het Tunnel Response Team is voor zijn specifieke doel uitgerust met enkele bijzondere voertuigen. Zo beschikt het team naast een Snel Interventie Voertuig ook over een drietal Segways. Met deze tweewielige voertuigjes kunnen de drie brandweerlieden snel tussen het overige verkeer door in het geval van een incident.

De kazerne van het team is vandaag geopend door Linda Molenaar (directeur Stadsbeheer van de gemeente Rotterdam) en Jolanda Trijselaar (directeur brandweer). De sleutel werd uiteindelijk overhandigd aan Jaap van der Hoek, hij is de projectleider van het Tunnel Response Team. Vanaf volgende week is het team inzetbaar voor incidenten in de tunnel, vandaag werd er nog een grote oefening gehouden.