Veel schademeldingen door storm Corrie in regio Rijnmond (video)

Aan de Voorn in Ridderkerk zijn maandagmiddag meerdere glazen dakpanelen van een overkapping weggewaaid en op straat terecht gekomen. Wonderwel raakte daarbij niemand gewond.

De brandweer heeft de overige glazen panelen boven de galerij die door de 'storm Corrie' ook los kwamen te zitten, naar beneden gegooid. Hiervoor werd de straat deels afgesloten. 

2z6RIa.jpg

oyrHzA.jpg

fQCRqg.jpg

2LuUE1.jpg

 Aan het Rivium 1e Straat in Capelle aan den IJssel waaide een groot spandoek los op een dak. De brandweer heeft het doek en de contructie veiliggesteld.

clo8xh.jpg

 In Vlaardingen is een boom bezweken en heeft vervolgens aanzienlijke schade toegebracht aan woningen op het Mendelssohnplein. Ruiten zijn gesneuveld en kozijnen liggen eruit, dakpannen, regenpijpen en de goot en een muurtje moesten het ontgelden. De flinke boom kwam met een harde smak tegen de achtergevels en het dak aan. Er vielen geen gewonden.

UOHB3L.jpg

oHSuLW.jpg

Pl5wAO.jpg

8ali1q.jpg

Aan de Reuzel in Rotterdam is een boom omgevallen over drie geparkeerde auto's. De brandweer heeft met inzet van de hoogwerker takken van de boom gezaagd. De gedupeerden zullen een beroep moeten doen op de verzekeraar.

lt5TAX.JPG

coLnfX.JPG

3Wz09b.JPG

Aan de Oosterkade in Rotterdam, gelegen aan de Nieuwe Maas, was een bestuurder net te laat om droog zijn auto in te kunnen stappen.

h5iMcu.jpg

lzcNrr.jpg

iplM4L.jpg

Ook in Vlaardingen steeg het water snel, getuige dit bekende plaatje vanaf de Maasboulevard. Ook de Koningin Wilhelminahaven en omgeving kampte met de nodige wateroverlast. Auto's bleven achter, panden stroomden vol met water.

NgbG0o.jpg

e0eYf7.jpg

LNfPwQ.jpg

NB8fIw.jpg

SE81Ke.jpg

wG5QRw.jpg

03oFCg.jpg

GUCsxM.jpg

Aan de Molenvliet in Rotterdam viel een boom tegen de bovenleiding van de tram. Hierdoor raakte het tramverkeer ontregeld. De brandweer en de RET hebben de boom in stukken gezaagd. Inspectie zal moeten uitwijzen of de leiding hersteld gaat worden.

3qnmmk.jpg

38ODWX.jpg

SwykUA.jpg

KZbGbn.jpg

0fhiHj.jpg

Pj76GY.jpg

Op de Prins Hendrikkade stroomde ook het Maaswater de openbare weg op. De overlast bleef weliswaar beperkt, de gemeente hield de situatie nauw in de gaten.

IQYtOF.jpg

dl5wZF.jpg

CQ0wLF.jpg