Veel overlast door zware regenbui

Veel overlast door zware regenbui

Na de hevige regen bui die over de regio zuid Holland trok kreeg de brandweer enkele honderden meldingen van wateroverlasten en andere storm meldingen. Daarnaast kreeg de brandweer ook enkele bliksem inslagen te verwerken. Met veel materieel werden kelders, woningen, straten ect leeg gepompt.

De Ridderkerkse brandweer rukt tijdens het slechte weer uit naar de Kerkweg, daar staat een straat blank en dreigt het water de kelders in te lopen. De brandweer besluit het water zoveel mogelijk weg te pompen.
Ook werd er melding gemaakt van ondergelopen kelder aan de Oranjestraat te Ridderkerk. Ook hier moest de brandweer aan te pas komen om de kelder leeg te pompen.

Aan de Kesperweg moest de brandweer even een afgebroken tak verwijderen. Dit klusje was zo gepiept door de Ridderkerkse Brandweer.

Ook in Hendrik Ido Ambacht ging het flink te keer. Ook daar had de brandweer het druk met; jawel water, water en nog eens water! Ook hier stonden veel kelders en straten blank. De Ambachtse brandweer werd bijgestaan door de korpsen; Papendrecht en Dordrecht. Voor de bewoners van de Reeweg, Hoge Kade en de Guldenweg is dit de derde keer al dat bij hevige regenval alles blank komt te staan. Enkele woningen hebben ook deze keer flinke waterschade op gelopen.

Ook de leden van de Zwijndrechtse brandweer worden niet gespaard, ook hun pager gaat af voor wateroverlast. Het riool aan de Bootjessteeg kan de hoeveelheid water niet verwerken en stroomt over. De brandweer zet een pomp in om het water weg te pompen. Een dichtbij zijnde sloot biedt uitkomst.