Veel meldingen van wateroverlast in Hardinxveld Giessendam en omstreken (video)

Veel meldingen van wateroverlast in Hardinxveld Giessendam en omstreken (video)

Na de hevige regenval van afgelopen zondagavond en nacht kreeg de brandweer tientallen telefoontjes over wateroverlast. De brandweer riep op om alleen 112 te bellen als er door de wateroverlast ernstige problemen konden ontstaan. Hardinxveld-Giessendam, Sliedrecht en 's-Gravendeel werden het zwaarste getroffen door de hevige regenval. De brandweer zette diverse dompelpompen in op punten waar het water het meeste gevaar bracht.

Aan de Nieuweweg in Hardinxveld-Giessendam was het, net zoals vorig jaar, weer raak. Diverse woningen zijn onder water gelopen. Een naastgelegen sloot werd zover mogelijk leeggepompt door de brandweer zodat er weer regenwater kon worden opgevangen en de huizen niet meer verder konden onderlopen. De bewoners zijn op dit soort dingen voorbereid en veel van hen hebben dan ook een eigen dompelpomp of dompelpompen. Boeren helpen met hun giertankwagens rioleringen leeg te pompen. Hoeveel schade er door de hevige regenval is ontstaan is niet bekend.

Het KNMI gaf halverwege de nacht het sein code "oranje" voor de provincies Zuid-Holland, Utrecht, Gelderland en Overijssel.