Veel leerlingen onwel op Zadkine College

Veel leerlingen onwel op Zadkine College

De politie ontruimde donderdagmiddag een pand aan de Marconistraat. In dit pand bevonden zich buiten een vestiging van het Zadkine college ook drie bedrijven. Rond 12.00 uur werden vier leerlingen van de school onwel in een lokaal op de vierde etage van het gebouw.

Zij gaven aan zich misselijk te voelen. Ook twintig andere leerlingen klaagden over misselijkheid en duizeligheid. Hierop werd de vierde etage ontruimd. Korte tijd later is uit voorzorg ook de rest van het pand ontruimd. In totaal ging het om 963 personen, waarvan 880 leerlingen. Bij metingen in het gebouw werd waargenomen dat er een bijzonder lage luchtvochtigheid was. In combinatie met warmte of veel aanwezige personen kan dit de genoemde klachten veroorzaken.

Acht vrouwelijke leerlingen en één docente zijn naar verschillende ziekenhuizen overgebracht voor controle. Zij zijn dezelfde dag nog ontslagen uit het ziekenhuis.
De beheerder van het pand brengt de waarden weer op goede hoogte. Zodra deze luchtvochtigheidwaarden weer in orde zijn mogen de bedrijven en de school in het gebouw weer in gebruik genomen worden.