Vast gelopen containerschip CSCL Jupiter komt naar Haven Rotterdam

Vast gelopen containerschip CSCL Jupiter komt naar Haven Rotterdam

Het vastgelopen containerschip CSCL Jupiter op de Westerschelde bij Bath komt naar Rotterdam. Het schip kreeg roerwerk problemen en liep daarna recht door het strand op. Het schip kon door de machinekamer problemen niet meer wegkomen. Er waren snel sleepboten ter plaatse maar ook die kregen het 366 meter lange schip niet los. Toen het laagwater werd was het schip voor dagjesmensen te bereiken. De hulpdiensten schaalde op naar "GRIP 2". Door het incident werd ook de vaargeul versperd naar de Antwerpse haven.

In de avond waren achttien sleepboten gemobiliseerd. Drie daarvan kwamen uit de Haven van Rotterdam. Uiteindelijk lukt het de sleepboten om het containerschip los te krijgen. Hierna werd het schip terug gebracht naar de haven van Antwerpen. Hier kreeg het schip een eerste inspectie aan het onderwaterschip. Toen bleek de schade beperkt.

Het schip mag geen lange reizen meer maken en gaat nu eerst naar Hamburg om te lossen, hierna komt het schip naar Rotterdam om verder ge├»nspecteerd te worden.