Vanavond weer Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Vanavond weer Rotterdamse zaken in Opsporing Verzocht

Het programma Opsporing Verzocht vraagt vanavond de hulp van kijkers om de dader van een schietincident van 3 juli jl. in een café aan de Vlietlaan in Rotterdam te achterhalen. Ook wordt de man gezocht die op 5 april jl. kort na elkaar twee snackbars overviel op de Langenhorst en de Slinge in Rotterdam.

Schietincident Vlietlaan Rotterdam
In de nacht van zaterdag op zondag 3 juli rond 01.15 uur ontstond onenigheid in het café. Een man verliet het café maar kwam kort daarna terug. Hij loste enkele schoten. Twee mannen werden in een been geraakt. De twee Rotterdammers van 43 en 45 jaar zijn voor behandeling overgebracht naar een ziekenhuis. De schutter is gevlucht in de richting van de Goudse Rijweg. Hij is nog niet aangehouden. In het onderzoek zijn verschillende getuigen gehoord. Vanavond wordt een foto getoond van de mogelijke schutter.

Overvallen Langenhorst en Slinge Rotterdam
Op dinsdag 5 april 2016, omstreeks 19.45 uur, werden zowel een snackbar aan de Slinge als een snackbar aan de Langenhorst in Rotterdam,?kort na elkaar, overvallen. De dader bleek dezelfde persoon. Beide keren bedreigde hij het personeel met een groot keukenmes en eiste geld. Op een zwarte ‘opoe-fiets’ ging hij er vandoor. Eerder zijn beelden van de overvaller getoond in het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond, maar dit heeft nog niet tot de aanhouding van de man geleid.

Opsporing Verzocht
De laatste uitzending van Opsporing Verzocht voor de zomerstop is vanavond te zien op NPO 1 om 20.30 uur. De herhaling van het programma is op woensdag 13 juli op NPO 2, om 11.40 uur.